Måndagen den 11 november

28 September 2014

Linköping levererade ännu ett diplomsto efter Nachtmann idag. Nämligen fina Chili Suprise Me som fick 41 poäng och raden 99887. 

Superroligt och såklart ett jättestort grattis till uppfödare och ägaren!

27 September 2014

Idag blev Nachtmanns systerdotter Alina-Assi efter liz.Wüstenprinz x Alexandria årets dyraste föl på stofölauktioen i Ebbs.

Hon såldes för 30000 euro och stannar i Tirol. 

Nachtmann är ju sen tidigare halvbror till det genom tiderna dyraste fölet, 54500 euro. Och helbror till det näst dyraste 52000 euro.

Smakar det så kostar det! 


12 April 2014

Äntligen fick Nachtmann en godkänd son efter sig. Våran uppfödning Nightwish u: Katarina född 2010 blev idag premierad på Axvalla med 41 poäng. Stort tack och grattis till ägaren Maria Barnardo som på bästa sätt har förvaltat och visat fram denna fantastiska hingst. 

Vi är så stolta och glada över att kunna sälja och hitta såna här underbara ägare till våra uppfödningar. Guld värda!!  


30 Augusti 2013

Det regnar diplom över Nachtmanns döttrar. Idag blev det ännu ett till Morgana u.Maccarena 475 e. Striker 22.

Jättegrattis till uppfödaren/ägaren !


27 Augusti 2013

Dawatea har åkt iväg till Mora på utbildning idag. Det är Noëls ägare som får äran att rida denna skönhet. 

Ska bli spännande att se vilka talanger Dawatea besitter. Snällare och mer okomplicerad häst är svårt att hitta så räknar med att det det kommer gå strålande.

30 Maj 2013

Årets sista Nachtmannföl föddes idag! Blev en hingst som självklart ska heta någonting på N :)

23 Maj 2013

Nachtgold är såld och har idag flyttat till sin nya ägare! Han fortsätter vara dalmas då han inte kom längre än till Borlänge. 

2 Maj 2013

Var i Borlänge idag och veterinärbesiktigade Fillina. Hon gick som förväntat igenom utan anmärkning och skötte sig exemplariskt. Fick beröm från Nino att vi hade en mycket välhanterad 3-åring. 

Kontrakt skrevs på plats och nu på kvällen kom ett sms att hon landat i sitt nya stall utanför Göteborg.

Vi önskar familjen Zachrisson lycka till med henne!

8 April 2013

Nickelback har äntligen kommit hem igen efter att ha varit på utbildning i 2½ månad. En galet snygg kille ha han blivit, Sabina har gjort ett fantastiskt jobb med honom. Nu blir det en välförtjänt vila för honom en månad innan vi kör igång igen.  

5 April 2013

Årets första och enda föl föddes imorse. En liten prinsessa e.Nachtmann u.Everest. Pigg och glad tjej som ska heta Eisblume.

30 Mars 2013

Glad Påsk!! 

Önskar Haflinger i Skattlösberg

29 Mars 2013

Långfredagen till ära så blev det en sväng till Avesta för att äntligen få se Nicke under ryttare. Å visst var han duktig om än lite spänd och okoncentrerad för dagen. Jag tyckte att han påminde väldigt mycket om Nachtmann i ridningen även om jag inte red själv så det lovar gott. Det vi kom fram till var att han behöver god tid på sig för att värma innan ridprovet nästa helg. 

22 Mars 2013

Jobbade i Avesta idag så på vägen hem blev det ett besök hos Sabina och Nickelback för första gången sen han åkte till henne. Kom dit sent så fick tyvärr inte se honom riden men det gjorde inte så mycket för jösses vad glatt överraskad jag blev ändå. En helt ny häst var det som hon tog ut på gången, musklig och superfit var han. Det hade verkligen hänt massor på den korta tid hon ridit honom. Var riktigt roligt att se  Massor av beröm till Sabina som tar så väl han om våran lilla prins. // Emelie

15 Mars 2013

Har fått hem två nya hästar för försäljning idag. Goldflieder som vi köpte på auktionen i Ebbs 2005 och sedan sålde dräktig med Nachtmann 2008 samt fölet som nu hunnit bli 4 år nu, Nachtgold heter han. 

Mycket trevliga hästar som söker nya ägare pga sjukdom hos nuvarande ägare.

Kontakta Emelie för mer information.

15 Februari

Letar du efter en haflinger??

Just nu har vi flera kontakter som har riktigt fina, välstammade och välutbildade hästar till salu! Allt från lovande unghästar till flotta tävlingshästar och avelsston.  

Hör av dig med din "kravlista" så ska vi göra vårt bästa med att hitta din drömhäst!  

14 Februari

Har haft kunder hemma idag som tittat på Noël. Verkar mycket lovande så nu håller vi tummarna!

19 Januari 2013

Nu har Nickelback åkt till Avesta på träningsläger. Han ska ridas in/vidareutbildas av Sabina Boijesjö med burksprovet den 7 april som mål. Vem som kommer rida honom där är inte bestämt än!

28 November 2012

En väldigt stor överraskning (i litet format) stod i boxen denna morgon när hästarna skulle ut. Nämligen lilla Noël som stod helt torr endast några timmar gammal brevid mamma Katarina. 

Detta var absolut inte alls planerat men självklart är det lika underbart varje gång det blir föl i stallet, kanske till och med lite mer roligt när man inte han en aning om det. 

I alla fall så var lilla killen troligtvis född lite för tidigt så varken han eller mamma var helt redo än. Men efter två besök av superproffsiga distriktsveterinärer och mycket pyssel senare så mår båda två bra. 

Fölis är ju född i juletider så vad passar bättre än att döpa honom till NOËL som betyder jul på franska?!

28 Oktober 2012

Välkomna till Skattlösberg Dawatea och Fillina!! Läs mer om båda två under deras namn i menyn :)

20 Oktober 2012

Nachtmanns dotter Hexa L u: Hurricane ue: liz.Buchberg blev idag  Best In Show  med 41 poäng på Skållareds fölmönstring i Västergötland. 

Mamma Hurricane har själv en BIS-titel från riksutställningen 2007. Henne sålde vi till Hexas uppfödare förra året och det känns verkligen superbra att kunna sälja avelsston av den här kvalitén till seriösa uppfödare i Sverige.

Ett jättestort grattis till Monica Johansson med familj som har fött upp fina Hexa L! 

17 September 2012

Idag var vi på ATG-kliniken på Romme travbana för att  veterinärbesiktiga Vilma för försäljning. Hon gick igenom utan anmärkning (precis som alla våra tidigare hästar har gjort, peppar peppar) och hon skötte sig exemplariskt trotts att det blev lite väntan pga en lite fångponny som skulle röntgas.

Som sagt så gick hon igenom utan problem och nya ägarna hade trailen med sig så dom tog men henne hem på en gång. Så efter lite käk och kontraktskrivning på Burger King i Borlängre så rullade Vilma mot sitt nya hem i Kungsör. Hon såldes som förstahäst till en jättego och trevlig familj med två små tjejer som troligtvis kommer pyssla sönder Vilma :) 

Vi önskar familjen Forss stort lycka till med henne!!

10 Oktober 2012

Vaccinering har varit prio ett denna vecka och idag blev alla hästar klara. Skönt! Nachtmann och Vilma fick åka till Borlänge i måndags och resten fick sina sprutor idag när veterinären kom hem. 

6 Oktober 2012

Euphoria blev Köpingsbo idag då hon flyttade till sin nya familj. Duktiga tjejen gick nästan rak på transporten fast hon aldrig har åkt själv förut :) Det är såna enkla och lätthanterade fölisar man vill ha!

29 September 2012

Under tiden vi var i Ebbs och tittade på stofölauktionen så hände det spännande saker här hemma i Sverige... 

Nachtmanns dotter Garbergsuddens Saga gjode en stårlande comeback på uppsamlingspremieringen på Vretagymnasiet. Hon slog till med ett diplom och poängraden 8-8-8-8-8= 40 p. Saga visades även på premieringen i Rättvik i slutet av augusti men markerade då i traven så den ej blev bedömd.

Nu har alla Nachtmanns döttrar utom en som är visade i år fått diplom. Den enda som inte fick var endast ett poäng ifrån. Man får väl säga att han lämnar skapligt bra ifrån sig den där Nachtmann 

22 September 2012

Nu har Emelina flyttat till sin nya ägare efter nästan precis 8 år hos oss. Vi önskar familjen Larsson lycka till med henne!

14 September 2012

Nu finns katalogen till årets stofölauktion i Ebbs ute!

Klicka på länken.

5 September 2012

Nu kom äntligen höst/vinterkatalogen från Mountain Horse som Nachtmann är med i. Bilderna är fantastiskt fina och Nachtmann är som gjord för färgerna till hösten och vinterns kollektion.

Katalogen finns att beställa gratis via denna länk:
http://www.mountainhorse.se/mountain-horse-magazine.aspx

Den finns även som onlineversion här:

1 September 2012

Klubbtävling för Nachtmann idag. Resultatet blev en Clear round i LC och en 3 plats i LB  Nöjda och glada!

26 Augusti 2012

Fick en mycket trevlig repport idag från en uppfödare till två 3-åriga Nachtmanndöttrar. Det har nämligen varit premiering i Rättvik idag  och Garbergsuddens Signe och Saga var med.

Signe fick DIPLOM med poängraden 9-9-8-8-7=41p
Saga hade tydligen markerat lite i traven så den blev aldrig bedömd där. Poängraden blev 8-8-8-8-0.

Stort GRATTIS till Garbergsuddens Signe och hennes ägare och uppfödare!!!

Bilden är tagen av Carina Jones - www.asgarden.n.nu

24-26 Augusti 2012

Dressyrmeeting med Nachtmann på Svedens Ponnyklubb stod på schemat den här helgen. Det här var Nachtmanns första riktiga meeting och första tävlingen efter tandfixen. Eftersom tävlingsresultaten varit under all kritik denna sommar (berodde troligt-och förhoppningsvis på tänderna) så valde jag att bara rida program som är enkla för att han bara skulle tycka det var lätt och roligt. 

På fredagen hade jag anmält till en LC:1 och en LB:1 men tänkte att om jag hade en bra känsla i första klassen så skulle jag skippa den andra för att inte en få en trött häst och bråka med när det känts bra innan. Känslan på banan var bra trots lite missar och en nästan felridning. Tyvärr höll inte domaren med och % blev inte helt strålande. Men som sagt innan så skippade vi andra klassen eftersom målet för dagen var uppnått. För övrigt så var det första gången jag och Nachtmann var iväg på tävling helt själva. Nachtmann är fantastiskt okomplicerad att åka själv med han står som ett ljus när man flätar och gör iordning honom. Han lastar sig själv och står så snällt i tramsporten innan det är dags att ta ut. Det var absolut inte sista gången vi åkte själva 

På lördagen var vi bara anmälda till en LB:1 och jag hade samma fina känsla på framridningen som dagen innan så det verkade lovande. Tyvärr segade Nachtmann till ordentligt så fort vi kom in på banan så den bra känslan försvann helt. Travdelen och skritten gick ok men galoppdelen sprack. 

Sista dagen red vi också en LB.1a och denna gång fick vi faktiskt till det och han kändes väldigt mjuk och fin både på framridning och på banan. % var allt lite snåla men vi slutade i alla fall på en delad 6 plats.

Överlag så var det en bra helg och det känns jättebra och lovande att vi är på g igen efter en tjafsig sommar som tyvärr berodde på vassa tänder. Underskatta aldrig känslan när det inte går som vanligt i ridningen. Går inte hästen som den brukar så är det oftast för att något är fel och inte hästen som är dum  Värt att tänka på!!


26 Augusti 2012

Våran fina uppfödning Wildfang -97 e. liz.Wildkogel-Wildmoos gjorde succé på debuttävlingen med sin ny matte Alexandra Helander. Dom vann sin klass och tog även hand om förstaplatsen med laget. I lagen red också Alexandras syster Jessica och "Villes" hagkompis Stitch som också han är en haflinger. Jessica och Stitch blev 2a i sin klass så tjejerna gjorde superreklam för haflingerrasen idag. 

Stolt uppfödare till Wildfang !! 

17 Augusti 2012

Då var flygbilljeterna till Österrike och stofölauktionen bokade  För ovanlighetens skull så åker vi ner redan på onsdagen och hem på mandagen efter. 

16 Augusti 2012

Igår var det tandläkarbesök för Nachtmanns del. Har en längre tid tyckt att han inte är som vanligt att rida, han har varit "svår" vilket han aldrig är annars. Han har inte varit jämn i handen och tänkt lite bakåt. Har misstänkt att det var tänderna som spökade så bokade tid för en koll. Mycket riktigt så stod det inte riktigt bra till i munnen och jag fick en klar bekräftelse på var problemet satt. De främre kindtänderna var sylvassa. Efter 3 minuter med lite raspande och filande så var det som sammet i munnen istället. Nachtmann fick massor av beröm för att ha uppfört sig som ett praktexemplar inne på kliniken. Duktig häst!!


24 Juli 2012

Idag åkte en av Nachtmanns damer hem dräktigt. Ett jättetrevligt diplomsto efter Medalj av Ryabacken. Ägarna hoppas på ett stoföl som ska passa till körning och western så vi hoppas att det är det kom kommer ut nästa vår! 

16 juli 2012

Vi kan stolt berätta att Nachtmann har fått sin första diplomavkomma i stoet Enya f.09 u.Emelina ue.liz.Buchberg. Enya är född hos oss i Skattlösberg med såldes som föl. Poängraden blev 8-8-7-9-8= 40p. 

Stort grattis till ägarna!!

4 Juli 2012

Nachtmanns systerdotter Andromeda f.10 e. EL Aspirina x liz.Abendstern blev i helgen klassegrare och total reservsegrare på Ungstoutställningen i Karlsbad, Tyskland.  Andromeda  bor i Tjeckien och ropades in av sina ägare på Stofölauktionen i Ebbs 2010. Hon är det genom tiderna dyraste haflingerfölet (54200 euro).

Även en annan systerdotter till Nachtmann deltog i utställningen. Armelie f.10 e.EL Alexandria x liz.Abendstern. Armelie ägs av Nottingahams belgiska uppfödare Maureen Snoeck och Per Sjöholdt.

Behöver vi tala om hur stolta vi är över att äga morbrodern till dessa två skönheter??    

2 Juli 2012

Kontraktet är skrivet och handpenningen är betald! I månadsskiftet september/oktober flyttar Emelina till sin nya ägare  En supertrevlig familj endast 2 mil från oss.  

28 juni 2012

Nu är det fullt med hästar i Skattlösberg. Alla Ludvika Ridklubbs hästar och ponnyer ska gå här på bete under hela Juli. Hur trevligt som helst!

Torsdag 21 Juni

Då var gamla glada Vilma (Watzezpitz - liz.Amadeus) "hemma" igen. Hon ska gå här på bete och för försäljning under sommaren. 

Under veckan som gått hade Vilma och sin lillmatte Ida varit på fälttävlandläger hos Lena Bredberg och lägret avslutades med en dressyrtävling. Varken Vilma eller Ida har tävlat förut så det var första gången för båda. 72% och en 3 placering drog dom till med Slog till och med en rutinerad dressyrponny med flera SM-meriter. Vem sa att haflinger inte gör sig på tävlingsbanan??

Vilma är som sagt till salu så detta är ett supertillfälle om man vill ha en supershysst ponny som ställer upp på allt. Utbildad ca LA dressyr och LB hoppning, hoppar allt stannar aldrig!  

Onsdag 20 Juni

Idag fick vi tyvärr veta den tråkiga nyheten att våran förra avelshingst Skovlygårdens Watzespits 19 fått avsluta sina dagar pga sjukdom. Han har de senaste 4 åren bott hos sin första ryttare och favoritperson nere i Trollhättan. 

"Watze" hann få ca 30 stycken avkommor under dom 5 åren han verkade i avelen i Sverige. 

Vi importerade Watze som 1-åring från Danmark -98 så han blev 15 år gammal.


Onsdag 20 Juni

Emelina gick igenom veterinärbesiktningen idag och är då såld när kontrakten är klara. Hon kommer bo hos en familj endast 2 mil härifrån så närmare blir det knappast  Hon kommer dock gå kvar här tills början av oktober när Euphoria är avvand.

När vi ändå var i väg till veterinären passade vi på att låta honom id-kontrollera och chipmärka Euphoria så nu har även hon pass på väg.   

15 Juni 2012

Ston åker, ston kommer och så lite dressyrtävling på det! 

Nachtmanns ena sto med föl åkte hem nu på morgonen dräktig på lite mer än 30 dygn Sen bar det av till Ludvika för att rida en klass på Ludvika RKs regionala dressyrtävlingar. Nachtmann gjorde sin första regionala start och det blev i en LB:3. Fin och energisk på framridningen med tyvärr tog all energi slut när vi kom in i collectingring och på banan så resultatet blev därefter. Men denna tävling red vi eftersom det var på hemmaklubben så vi ser det som träning och inspiration att få rida tillsammans med duktiga ekipage.

Positivt med att inte bli placerad och behöva gå in på prisutdelning var i alla fall att vi kunde skynda oss hem för att ta emot ett nytt sto till Nachtmann. Ett 5-årigt diplomsto närmare bestämt 

19 Maj 2011

Nu är alla hästar släppta på betet nere i byn på naturreservatet. Nickelback och Nachtmann går hemma i den största hagen och har det gott. 

19 Maj 2011

Fick denna bild skickad idag på en mycket vacker Astra i sitt segergehäng I torsdags var det jubileumsutställning på Fohlenhof i Ebbs och Nachtmanns mamma Astra gick inte helt otippat  ut som segrare i sin klass. 

För den som är sugen så kan vi tala om att Astra har ett fantastiskt stoföl vid sidan i år. Den är som vanligt efter Nordtirol och såklart en helsyster till våran Nachtmann. Vi blir inte förvånade om den drar iväg till snuskiga summor på stofölauktionen i september om den ens blir till salu. Döttrar och barnbarn efter Astra har ju en tendens att få folk att ta fram stora plånboken... Astra är mormor till det genom tiderna dyraste stofölet och mamma till det näst dyraste!

8 Maj 2011

Idag har sadelutprovaren Lena från Glada Hästen i spilta i Västerås varit på ridskolan i Ludvika. Vi var där med Nachtmann få att få lite mått på honom samt provrida lite sadlar. 

Provred en Prestige Top Dressage KK som låg som ett smäck på Nachtmann. Tyvärr begärde ägaren alldeles för mycket för sadeln som var över 2 år gammal så det var inte en aktuellt att köpa den. Denna sadelmodell verkar vara svår att få ta på i Sverige så vi får avvakta lite och prova andra liknande modeller så länge. Till vidare harvar vi runt i hoppsadeln vilken inte är allt för spännande

1 Maj 2011

Tävling i Molkom idag. En lokal dressyr på Björklidens RK. Detta var tredje tävlingen på 4 dagar för Nachtmann så han borde varit lite trött men det märktes inte. Vi red två klasser och han kändes riktigt fin i andra klassen även om det blev några missar. 

Det var en väldigt mysig tävlingsplats så det är inte sista gången vi åker hit :)

29 April 2011

Tävling idag igen men denna gång i Smedjebacken. En lokal tävling där Nachtmann gick en LB:2. Var första gången vi var i Smedjebacken och det var en väldigt trevlig tävlingsplats. Enda negativa var ingången till ridhuset som var väldigt trång och inte alls speciellt inbjudande för hästarna att gå in igenom.

Nachtmann var för första gången lite tittig när vi väl kom in på banan man annars var han duktig. Det blev några missar pga missförstånd men över lag gick det fint :) 

Ridskolan i Smedjebacken ligger precis  vid en ganska trafikerad järnväg, Spåret går ca 5 meter från ridhusväggen och framridningsbanan så denna dag blev det tågträning vilket gick helt smärtfritt. Det är inte mycket som skrämmer Nachtmann inte :)

28 April 2011

Då var årets först tävling avklarad. Blev två klasser på Ludvika RKs klubbtävling.
Vi har inte varit iväg och varken tävlat eller tränat för tränare sen den 2 oktober förra året så båda var lite ringrostiga men vi lyckades ändå få med oss en blå rosett hem :) Nöjda och glada!

Lördag 14 April

Denna skönhet föddes idag på morgonen ca kl. 07.30. Stolta mamman är Emelina e.liz.Buchberg och pappa är Nachtmann.

Damen ska heta Euphoria  

Fredag 13 April

Ett sto med föl vid sidan kom idag för betäcknig med Nachtmann.   

Måndagen 9 April

Nu har betäckningssäsongen dragit igång. Första stoet är e. liz.Aghai 

Torsdag 29 Mars

Ny träningshelg på G!! Mer info under Evenemang och resor - Träningshelg 2012

Lördag 24 Mars

Vi har börjat rida in Nickelback nu (född -09)! Idag var 5e gången och jag hängde inte först utan satte upp på en gång. Nicke är första Nachtmannavkomman som vi ska rida in då de andra blivit sålda som föl eller 1-åring. Han är supercool och det går väldigt lätt och smidigt. Planen är att han ska vara riden själv i alla gångarter innan det är dags att gå ut på bete. Nicke är precis som alla andra Nachtmann bebisar väldigt positiv till arbete och tycker det är kul och spännande när man gör något med dom.

Passade även på att mäta honom idag å jisses här har det hänt grejer :) 
Mankhöjd (på inte helt jämt underlag): 150-152 cm
Bröstomfång: 172 cm
Skena: 20 cm 

Han är av väldigt modern typ och med internationella mått. Verkar lovande :) 

Fredag 16 Mars

Första bilden från Mountain Horse har kommit upp. Denna ligger på deras facebooksida, gå in och gilla :)

Onsdag 14 Mars

Idag var det då äntligen dags för fotografering med Nachtmann för Mountain Horses Höst/Vinterkollektion 2012/2013.

Dagen började med att klockan ringde 03.30, 04.45 rullade vi från gården på väg mot Anttilaberget i Nyskoga utanför Torsby. Strax innan 8 var vi framme och blev mottagna av marknadschefen Louise som talade om upplägget för dagen och Nachtmann fick sina grejer han skulle ha under dagen i form av schabrak och stigbyglar.  

Efter 9 tiden någon gång var det dags för första bilden. Sadlad och tränsad fick modellen Hanna ta över honom. Hanna som var både van modell och tävlingryttare sen innan skulle idag göra sitt första "ridjobb" och vad passar då bättre än att göra det tillsammans med världens snällaste hingst?! Nachtmann jobbade som han aldrig gjort annat, stog snällt, hade öronen framåt, flyttade ett steg här och där precis vad hon bad om. Efter ett tag tyckte fotografen Morgan att det var synd att den stackars hästen inte såg någon bakom all pannlugg så till undsättning fick hår och makrupartisten Petra fixa frisyren på Nachtmann också :) Han fick en liten inbakad fläta för att allt tagel skulle hålla sig på en sida av han vackra ansikte. Frisyren ändrades flera gånger under dagen beroende på från vilket håll bilderna skulle tas.

Förutom Nachtmann så var även entreprenören- travarnordsvensken Nisse på plats får att agera modell. Nisse som också han gjorde sitt första modejobb hade lagt travarkarriären på hyllan och ägnade sig nu för tiden åt att skriva böcker och blogga när han inte dressyrade med matte Anneli. Hans bok "Nisse - alla tiders kallblod" hade till och med varit med  på bokmässan i Göteborg. Nisse reds under dagen av Malin som modellat för Mountain Horse i 5 år (det är Mailn som rider Nachtmann på bilden till detta inlägg). 

Bilderna som togs under dagen varierade mellan stillastående posebilder var häst och modell för sig till fartfyllda galoppbilder i djupsnö med båda hästarna. Nachtmann som inte alls är van att ridas på det sättet med en okänd häst busand runt sig tycket det var galet kul att få rejsa med Nisse. Han fick även agera stoppkloss några gånger när Nisse trodde det var riktigt travlopp med voltstart på g :) 

Totalt var det tre modeller: Hanna som red Nachtmann på alla bilder utom dom sista, Malin som red Nisse mestadels men även Nachtmann på sin sista outfit och Lisette som inte alls var van vid hästar men som ändå posade brevid hästarna :) Hela Mountain Horse crewet bestod av ca 10 personer, allt från, chefer, assistenter, fotograf, hair och makepuartist och personer som skottade fram snö och höll i reflexskärmarna.

Hela fotograferingen gjordes som sagt uppe på Anttilaberg på en konferensanläggning. En supermysig miljö med timrade stugor och milslång utsikt = bilderna kommer bli fantastiska. Vi har inte fått se det färdiga resultatet än då fotografen inte är klar med redigeringen. Med det ska bli väldigt spännande att få se dom och självklart hoppas vi på att Nachtmann får omslaget. Två gånger utbrast Morgan "-Där satt omslaget!" så det verkar ju lovande.

Förutom äran att ha Nachtmann med på bilder som kommer synas i stort sätt hela världen betalade dom hela resan, stod för mat och fika under dagen, Nachtmann fick behålla allt han hade på sig under dagen, vi får plocka ut valfria grejer ut sortimentet till ett förbestämt värde och vi får alla bilder som togs på Nachtmann. Väldigt generöst och uppskattat! :) 

Vi hade en fantastiskt rolig dag tillsammans med superproffsiga människor så vi gör gärna om det nu när vi vet att Nachtmann verkade tycka det var lika kul!

Tisdag 13 Mars

Årets kanske första haflingerföl är fött!? 

Hurricane (liz.Buchberg - Andrit) fick kl 23.00 ännu ett bedårande stoföl efter Nachtmann. Stolta ägarna är familjen Johansson på Lundens Stuteri i Älekulla. Den lilla damen ska heta Hexa L. Troligtvis en tagen variant av mormor Hixa. 

Tisdag 13 Mars

Vi är väldigt glada och stolta över att Nachtmann har valts ut som modell för en av Sveriges största tillverkare av ridkläder. Företaget är svenskt men marknadsförs i 21 länder i Europa, USA, Canada, Japan, Kina, Australien och Nya Zeeland. Bilderna kommer i och med det att synas runt om i hela värden. 

Nachtmann kommer att fotas tillsammans med fyra andra hästar och flera modeller för Höst/Vinterkollektionen 2012. 

Torsdag 7 Mars

Med lite tur nu så kommer det bli fantastisk bra reklam för haflingerrasen!

Söndag 26 Februari

Vi hämtade den här damen i Örebro nu på kvällen. En riktig sötnos :) Välkommen till Skattlösberg!

15 Februari 2012

Detta supertjejiga lila/cerisa schabrak med rosa brodyr och multifärgad strass är nu på väg till England och Sarah 

15 Februari 2012

Sån här superfin outfit kommer Elin och Luizza (BIM på haflingerriks 2011) tävla i framöver. Båda schabraken kommer från haflingerkollektionen. 


1 Februari 2012

Nya tävlingsoutfiten är färdig! Så nöjd 

30 Januari 2012

Information om betäckning finns nu under "Betäckning 2012". Nyhet är att i år har vi haft Nachtmann i 5 säsonger vilket vi firar med att lämna 50% rabatt på ordinarie pris. 

20 Januari 2012

Har fått hem några fler färger av haflingerschabraken idag. Vita, bruna och rosa. Har även lämnat in 6 nya i färgerna vitt, brunt, grönt, ljusblått och rött samt flera fleecevästar i svart med olika färger på brodyren 

Västarna som är på g finns i storlekarna 36-40. Vill man förhandsboka och vara säker på att få en av de första går det bra att göra det.  

6 Januari 2012

Haflingerschabraken är inte bara populära i Sverige. Beställningar har trillat in från Belgien, England och Kanada. Har även några specialbeställlningar som jag jobbar på att få till. Superroligt att förfrågan är myckert större än vad tillgången är!! 

21 December 2011

Nästa nyhet till haflingerkollektionen är till de tvåbenta i form av fleecevästar och fleecejackor. Fleecevästarna kommer från McKinley och finns i svart från stl 36-40 i dam och i L-XL i herr. Till barnen finns fleecejackor från Etirel i rosa och lila i stl XS. Västarna kommer kosta 500:- och jackorna 400:-. 

Jackorna och västarna har inte börjat broderas än så finns det önskemål om vilken färg man vill ha på Edelweissen så går det bra är välja det nu!! Dock ska västen eller jackan vara betald i förskott då. 

21 December 2011

Schabraken har sålt långt över förväntan så dom är nästan slut nu. Hälften var sålda inom 10 timmar. Det finns två beiga dressyrschabrak kvar och dom kostar 400:- /st så passa på innan även dom är borta. 

20 December 2011

Här är dom nu blingade och klara! Snygga va?? Skynda och beställ innan dom tar slut för det är som sagt en begränsad upplaga.

19 December 2011

Nu är HAFLINGERSCHABRAKEN nästan helt klara!! Bilder kommer i morgon!! 

12 December 2011

Inom kort kommer vi lägga släppa en spännade och framför allt snygg nyhet för alla haflingerryttare. Håll utkik!!

10 November 2011

Grabben fick komma ut i hagen för första gången idag. Snubbel var ordet!! Det är inte helt lätt att komma från en platt sten och trädfri hage i Belgien ut i en hage som kräver stor koll på var man sätter ner hovarna. Han såg för söt och förvånad ut när han snubblade omkring i början.  

9 November 2011

NU ÄR HAN HEMMA I SKATTLÖSBERG!!!!! Efter att ha varit på resande hov i ca 3 dygn står han äntligen i sin nya box och äter hö. 

Vi hämtade honom i Storå på en jättefin gård som sysslar med PRE-hästar. Ägarna där skulle själva få hem ett ungsto från Mallorca så därför hade vi sån tur att Nottinghan kunde komma så långt upp i Sverige vilket inte var meningen från början. Nottingham och Vendimia (PRE-stoet) har åkt tillsammans ända från Holland så dom var väl nästan kompisar vid det här laget. 

På lastbilen stod Nottingham lös i en egen liten box längst fram. Han hade fri tillgång på hö och vatten under hela resan och dom stannade för kontroll och påfyllning minst var 4 de timma. Wim och Marcel som körde var otroligt proffsiga med hästarna och väldigt trevliga så nästa gång vi ska skicka en häst med en transportfirma kommer vi utan tvekan kontakta Marcel igen. www.marceljordan.com är adressen till hemsidan. Tack till Per som bokade och ordnade med transporten

Hästarna såg riktigt fina och välmående trots den långa transporten (Vendimia hade rest i 13 dagar) och Nottingham klev på trailen utan några större protester.

8 November 2011

Fick precis ett telefonsamtal från Wim (killen som kör lastbilen) att Nottingham är på svensk mark nu, närmare bestämt i Nyköping där han ska vila över natten. Imorgon kommer han till Storå utanför Örebro där vi ska få hämta honom 

6 November 2011

Nu är Nottingham äntligen på väg till Sverige. Lilla killen traskade tydligen upp på den stora 10 hästars lastbilden som om han åkt på den hundra gånger. Första etappen är kort, bara ca 2 timmar upp till Holland där han ska övernatta för att sedan åka vidare mot Sverige i morgonbitti. 

12 Oktober 2011

Tömköringskurs för Anders Eriksson stod på schemat för Nachtmann idag. Nachtmann är ju ganska mycket tömkörd sen innan i och med att han är inkörd men planen för dagen var att jag skulle få lite hjälp med dressyren för att kunna ha som komplement till ridningen. Det ger ju mer om man kan se övningarna från marken istället för att bara känna dom från ryggen. Samt att hästen endast behöver jobba med sin egen balans.

Vi gjorde skänkelvikningar längs spåret och de korta diagonalerna, skolor i form av öppna och förvänd öppna, ryggning och en del arbete på volt. Nårga gånger då Nachtmann tyckte att Andres kom för nära fick han till både piaff och passage på egen hand :) Kul att se att det finns där även om det var fel tillfälle att plocka fram det. 

Är supernöjd med träningen och de tips och råd jag fick så nu ska det tränas tömkörningsdressyr här hemma. Anders var nöjd med Nachtmann och berömde hans galopp och spänstiga steg många gånger och han tycket att det fanns mycket potensial i honom Jag fick beröm för uppvärmningen och övergångar samt för en mycket välhanterad häst. Kul och höra!

// Emelie   

1 Oktober 2011

Dressyrtävling med Nachtmann idag. Hans första riktiga, en lokal där vi red klasserna LC:2 och LB:0. Det var även första gången han fick starta två klasser på samma dag. Killen sköte sig som vanligt men det var en trött häst jag styrde runt idag. Vi slutade på en 7:e och en 12:e placering så nu blir det till att ta fram klippmakinen och börja fodra upp med lite kraftfoder så får vi se om energin kommer tillbaka! Högst troligt Är inte helt nöjd med resultatet idag men vi fick några härliga kommentarer från båda domarna - "Vacker rörlig häst", "Mycket trevlig häst med fina gångarter", " Potensial finns".   

24 September 2011

Även detta år precis som flera år innan blev det en nära släkting till Nachtmann som blev det dyraste fölet på stofölauktionen i Ebbs. Årets stjärna heter Adovina e. liz.412/T Walzertraum (EL17099/T Abba x liz.280/T Wolfgang). Mamma är EL18917/T Athena e. liz.200/T Abendstern. Mormor är Nachtmanns äldre helsyster EL17395/T Aspirina.

Aspirinas andra dotterdotter Astory också hon e. liz.412/T Walzertraum köptes till Belgien av Nottinghams uppfödare  Stort grattis till fin och lovande häst och till en plats i den mycket attraktiva "Astraklubben".

19 September 2011

Då var träningshelgen för haflinger i Ludvika över för denna gång. Efter några bortfall i sista minuten var vi i allafall 6 personer och 4,5 haflinger samt en tinker och ett russ. Ludvika Ridklubb var snälla och hyrde ut Jambalayo som är en 11-årig valack, korsning mellan haflinger/new forest, Smudo som är en 7-årig tinkervalack och Molly -03 som är ett korsning mellan russ och fjording. Haflingarna som var med var Vilma -01 e. Watzespitz, Christina -05 e.liz Wolfgang, Caramelle -06 e.liz. Novembernebel och liz. Nachtmann -04. 

Vi började på lördagmorgonen med ett dressyrpass för Elisabeth Svedemark för att checka av var alla låg på för nivå. Nachtmann och Christina var först ut följt av Smudo och "Jambo"  och sen Caramelle och Vilma. Vilma hade två ryttare med sig och den var mamman Anette som började. Första passet gick ut på att köra igenom alla grunder dvs start, stopp, flytta mm. 

Efter lunchen och fikat var det dags för dagens andra pass som var markarbete. Även denna gång red vi Nachtmann och Christina ihop och Caramelle och Vilma tillsammans. Nu var det Vilmas lillmatte Ida som är 11 år som red henne. Det blev mycket bommar med galoppövninger och tempoväxlingar och övergångar. 

Söndag förmiddag inleddes med ett hoppass där vi alla red tillsammans. Nachtmann själv bland alla tjejer. Han trivdes som tuppen i hönsgården  Hästarna tyckte att det var superkul  och hoppade riktigt bra. Christina tyckte nog det var roligast. På eftermiddagen efter lunch var det dags för sista träningspasset för helgen som var dressyr. Även här gick hästarna väldigt bra även om någa var lite trötta och stela efter några ganska intensiv pass. Vilma var nog den häst som glänste mest med sin lillmatte Ida. Dom var så fina tillsammans och Ida sken som en sol efteråt. 

Sammandraget blir en väldigt lyckad helg med mycket nöjda deltagare som passade på att boka in en till helg redan i vår. Alla fick verkligen ut något av träningen och flera övningar att ta med sig hem och träna på. 

Planeringarna för vårens träning har redan börjat!!

10 September 2011

Dressyrtävling med Nachtmann idag. Det var klubbtävling med KM på Ludvika Ridklubb. Vi red LC:2 på 63,20% vilket ledde till vinst även denna gång Han har startat två dressyrtävlingar i hela sitt liv och vunnit båda, inte så illa. Vi fick kommentarer som "mjuka övergångar", "bra form och takt", "avspänd", "lydig och välformad häst med 3 bra grundgångarter".

Vi fick bra poäng men några riktigt klantiga ryttarmissar drog ner %. Som vanligt är han en stjärna att ha med sig. Inte ett dugg tittig och han bryr sig inte ett dugg om de andra hästarna. 

// Emelie  

7 September 2011

Idag var det dags för första dressyrträningen efter sommarupphållet. Nachtmann skötte sig fint och all egenträning hemma under sommaren hade gett resultat. Tror han tyckte det var kul att komma iväg igen och jobba ordentligt Vi red igenom allt som vi slutade med före sommaren så som skänkelvikning med olika tvärning, öppna, travökningar, galopp på diagonalerna mm. 

Nachtmann fick även inviga sin nya royalblåa outfit dagen till ära  Mycket snygg var han!! När vi kom hem väntade hovslagaren så nu är killen nyskodd till helgen då det är dags för roligheter igen!

4 September 2011

Heldag på Dalatravet Romme blev det när finalen av "Årets Dalahäst 2011" avgjordes. Nachtmann slutade på en mycket värdig andraplats Vann gjorde ett 11-årige travarsto med man långt nedanför bogen som hade Romme som hemmabana och bland annat slagit flera rekord där så hemmapubliken hade nog sin favorit klar från början.
 
Vi kom till Romme strax efter 12, ca en timme innan vi skulle vara där så Nachtmann som aldrig har varit på en travbana innnan skulle få kolla läget innan stallbacken invaderades av alla tävlingshästar. Boxar fick i mitt i smeten så sulkyna som var lite småläskiga i början blev ganska snart helt ofarliga. 

I strålande sol och lite lätt vind var det dags för första uppvisningen för publiken. Jag valde att visa Nachtmann för hand som han är van vid från alla utställningar mm. Jag skrittade och travade med honom på målrakan framför läktarna tillsammans med det andra två finalisterna som valde att rida och köra sina hästar. Nachtmann taggade till lite och visade sig från sin bästa sida och innan det var dags att ge plats åt defileringarna. På vägen ut dröjde vi oss kvar lite för att hälsa på publiken och låta barnen klappa och "känna på manen". Snällare och mer barnvänlig hingst är nog svårt att hitta

Inför andra visningen valde jag att rida honom. Kul tyckte Nachtmann som gick först in på banan denna gången också. I ytterspåret, mellan pubilk och värmande travare travade vi in med alla tre hästar för att försöka charma publiken en sista gång. Den här gången tänjde jag på "vardagsreglerna" och lät Nachtmann showa loss ordentligt framför publiken. Efter några galopprejs tillsammans med en töltande islänning och en travare i montéfart på målrakan lämnade vi banan för andra gången till publigens applåder. Efter att åter igen har tagit massor med bilder tillsammans med både barn och vuxna fick Nachtmann gå in i boxen och äta en timme innan själva prisutdelningen skulle äga rum.

16.30 var Nachtmann sadlad och klar en sista gång. Jag värmde upp honom på stallbacken tillsammans med hispiga tävlingshästar som svichar förbi i full fart en halvmeter från hans bakben och traktorförare som tycker att dom har borde ha företräde. Trots detta som borde ha gjort vilken häst som helst helnojig och spänd så jobbade han på jättefint. Vi funderade på om vi ska låta Nachtmann sattsa på en karriär som polishäst eller liknade!? Han var bombsäker bokstavligen! 

Strax innnan fyra fick vi till sist komma in för prisutdelning. Islandsvalacken Teitur kom på tredje plats, Nachtmann på en andra plats och travarstoet Fagerdalstösen på en första plats. Det var extra roligt för familjen som ägde henne var totalt oförberedda på att vinna och "Tösen" var deras första egna häst. Matte hade svårt att hålla tårarna tillbaka under intervjun.

Så med en välfylld prishink som innehöll generösa presentkort, hästutrustning, div flaskor med glansgel och hovolja, godis, chokladask, diplom och lite mer smått och gått var vi ganska nöjda med dagen och vi lastade en väldigt trött Nachtmann och åkte hem igen. EN VÄLDIGT LYCKAD DAG HELT ENKELT! 

3 September 2011

Nachtmann är tvättad och fin inför morgondagen. Han får stå inne i en nyströdd box och äta hö inatt  Jag tror inte han misstycker! Utrustningen är nyputsad och packad. Sen får vi se om allt används imorgon har nämligen inte bestämt mig för om jag ska rida honom eller inte. Vi får se lite vad som passar bäst eftersom han ska visas samtidigt som de andra två hästarna. Det skulle ju vara superkul att visa honom riden när det är så mycket publik.

// Emelie

1 September 2011

Idag har katalog och information mm kommit från Dalatravet så nu vet vi dom preliminära visninstiderna för Nachtmann på söndag.

13.00 Entén öppnar
Travlopp mm
14.30 NACHTMANN visas
Travlopp mm
15.25 NACHTMANN visas
Travlopp mm
16.45 Prisutdelning Årets Dalahäst (efter lopp 5)

Nachtmann har fått sitt första bad idag inför helgen. Skönt tyckte han


29 Augusti 2011

Fick ett mycket roligt telefonsamtal i torsdags förra veckan men har inte fått berätta nyheten förens det hade kommit ut i tidningarna vilket det har gjort idag!

Nachtmann har gått vidare till final i "Årets Dalahäst 2011".
Han är en av de tre finalhästarna som kommer att visas på ICA MAXI-dagen på Romme Travbana i Borlänge nästa söndag den 4 september. Nachtmann kommer att visas för publiken två gånger mellan travloppen och defileringarna. Sen är det upp till publiken att rösta. Hans två motståndare är 12-åriga islandsvalacken Teitur som tävlar framgångsrikt i islandshästtävlingar och 11-åriga Fagerdalstösen som är en nordsvensk travare som nyss har satt nytt rekord.

Tack till alla som har röstat på Nachtmann!! Nu håller vi tummarna att det går hela vägen på söndag

28 Augusti 2011

Nottingham gjorde succé på Belgiska Riksutställningen idag!!! Han vann klassen för hingstföl. Mamma Asandra vann även hon sin klass för ston 10 år och äldre. Det var ingen dåligt motstånd dom fick, ca 100 av de absolut bästa hästarna i Belgien deltog. Bland domarna som dömde fanns ingen mindre än VärldshaflingerFörbundets egen president, Johannes Schweisgut.

Vi är superglada och stolta över Nottingham och nu ska det bli väldigt spännande att snart få hem honom!

Ett stort tack till uppfödarna Per Sjöholdt och Maureen Snoeck som visade fram honom på ett mycket proffsigt sätt. 

27 Augusti 2011

Nottingham tvättas och förbereds för fullt hos uppfödrarna inför Belgiska Riksutställningen. Utställningen är i morgon den 28/8. Vi håller tummarna och hoppas på att domarna tycker att han är lika fin och lovande som vi tycker.17 Augusti 2011

Nachtmann och Emelina är anmälda till tömkörningskurs för Anders Eriksson på Ludvika ridklubb den 12 oktober. Nachtmann är redan kändis på ridklubben så det ska bli kul att visa upp fler av våra hästar:) Yngve ska tömköra "Emmi" och Emelie ska tömköra Nachtmann.

12 Augusti 2011

Nachtmann är nominerad till att bli " Årets Dalahäst 2011"! Han är en av tolv utvalda bland 120 hästar. För att rösta på honom skicka ett sms med texten DALAHAST (mellanslag) 11 till 720 23. Glöm inte att skriva med ditt namn så kan du vinna massa trisslotter.

Tusen tack på förhand!!

7 Augusti 2011

På eftermiddagen fick vi ta det hemska beslutet att låta Vanilla Sky "Nilla" vandra vidare till de gröna ängarna. Hon har varit sjuk en längre tid och nu på slutet blev det bara värre så det fanns inte så mycket mer att göra. Det är jättetråkgt och vi kommer sakna henne mycket.

24 Juli 2011 Del III

Då var 2011 års Riksutställning i Töreboda avklarad tyvärr utan hästdeltagande från oss i Skattlösberg. Pga sjuk häst här hemma fick de anmälda grabbarna Nachtmann och Nickelback snällt stanna hemma vilket vi självklart tycker är SUPERTRÅKIGT. Det är inte samma sak att sitta på läktarplats och studera som att själv visa hästar och vara halvnervös och pirrig hela dagen :)

Men denna dag kunde vi nöjt sitta och se våra uppfödningar, Nachtmannavkommor och övriga "släktingar" göra mycket bra i från sig. 

Först ut var våran uppfödning Havanna e. liz. Weltwind u. Hurricane ue. liz. Buchberg som placerade sig 3:a i klassen 3-åriga ston med poängen 8-8-8-7-7=38 p och hon fick även Stopokalen för "Bästa svensfödda sto".

3-åriga Nachtmannsönerna Kärras Nimbus ue. liz.Wildkogel och Non Stop F ue. liz.Wildkogel placerade sig 1:a, 8-8-8-8-8-7=39 p resp. 2:a, 8-8-7-8-7=38 p  i klassen "Valacker och icke godkända hingstar". Nimbus vann också Hingstpokalen för "Bästa svenskfödda hingst/valack".

Minsta tjejen i sällskapet var Nachtmanndottern Chili Suprise Me ue. liz.Avalon. Hon var enda stofölet som visades och hon blev 2:a i fölklassen med poängen 8-8-7-8-7=38 p.

Dagens gladaste och mest överraskade matte var nog utan tvekan Luizza´s Elin som både fick se sin Luizza vinna den tuffaste klassen "Fyra-åriga och äldre ston utan föl" för att  sen ta hem BIM-titeln i slutringen. Luizza´s är ju som de flesta kanske har sett brorsdotter till Nachtmann. liz.Nachtmann och liz.Newstyle är helbröder dvs. liz.Nordtirol x EL Astra. Hennes poäng blev 9-8-8-8-8=41 p.

24 Juli 2011 Del II

Då var kontraktet skrivet och klart!! Sverige har nu fått sin första hingst e.Liz.Notting Hill. Nottingham e. liz. Notting Hill x EL Asandra (Liz. Afghan II x EL Asidra). Nottingham är född 2 april 2011 och är inköpt som hingstämne. Han är född hos Per Sjöholdt i Gent, Belgien.

Vi hoppas och tror mycket på Nottingham och förhoppningsvis blir han i framtiden en tillgång för den svenska haflingeaveln.

24 Juli 2010 Del I

En rolig överraskning väntade i slutet av dagen, nämligen att pris till "Årets unga uppfödare 2010" delades ut.

Emelie Thorné fick det för uppfödningen Havanna e.liz. Weltwind u. Hurricane 533 ue: liz. Buchberg.

2 Juni 2011

Nachtmann har startat sin första dressyrtävling någonsin idag. Det blev en LC:2:a för stora hästar i Ludvika. Han sköter sig exemplariskt på tävlingsplatsen och tillsammans med alla andra hästar på framridningen, brunstiga ston, hispiga valacker - you name it han bryr sig inte om NÅGOT annat än mig som sitter i sadeln:) 

Under själva programet känns han fin och han gör vad jag ber honom om. Trots en felridning och några ryttarmissar så slutar vi på en så bra % att det räcker till vinst. Han vinner allså sin första dressyrstart någonsin vilket känns underbart då han är en dröm att rida. Med kommentarer som "bra övertramp", "fina fattningar", "avslappnad", "fin form" och "Trevlig häst med mycket trevlig galopp" kan man ju inte vara mer än supernöjd.

Ska detta vara början på en spikrak och framgångsrik tävlingskarriär uppåt i klasserna...?? Det känns så i alla fall och jag blir inte förvånad om jag har rätt;)
 
// Emelie

19 Maj 2011

Chili Suprise Me blev årets fjärde stoföl. Mamman heter Chessy e: liz. Avalon. Hon fölade 17 dagar för tidigt men skötte allt själv i hagen på förmiddagen. Stålta ägaren är Susanne Berg-Bodin i Grillby.

11 Maj 2011

CARISMA blev tredje Nachtmanntjejen för iår. Hon föddes på förmiddagen hos Allan Arvidsson i Kinna. Mamman heter Övergårdens Carmen och morfar är Eldfuxens Wacker. Mamma Carmen var för övrigt en av det fyra svenska hästarna som representerade Sverige vid Världsutställningen i Ebbs, Österrike 2010.

Söndagen 8 Maj 2011

Så var det tredje stoet för i år betäckt.

7 Maj 2011

Årets andra Nachtmannföl föddes också hon hos familjen Bårring i Saxtorp, Skåne. En liten donna vid namn FRESIA ue: liz.Wellenbrecher denna gång.

4 Maj 2011

Efter ett besök hos veterinären på förmiddagen så är Nachtmanns första sto för säsongen konstaterat dräktig på 22 dagar. Så nästa vår kommer det förhoppningsvis ut en tyrolerstamad skönhet i Västergötland.

Han gör sitt jobb minsann!!!

2 maj 2011

Då var årets första Nachtmannföl fött. Ett stoföl vid namn AVENA u: AloeVera ue: liz.Weltwind - Standard föddes runt midnatt hos Familjen Bårring i Saxtorp, Skåne.

Måndagen den 1 Maj

Så har det gått iväg info om 5 unghingstar, vi får se hur det tar vägen. Det skulle nog gå bra att komplettera med någon till...
Litet mer specifikt frågar dom efter N- och M-linje hingstar.
Och så är andra stoet för säsongen färdigbetäckt ... hoppas vi ..!!

17 April 2011

Efterlysning
  Vi har fått förfrågningar från Holland ang. svenskfödda unghingstar. Gärna Nachtmann som fader. Även andra fäder är intressanta.  Avelsvärderade ston med gedigna (svenska ?) stammar.
  Så, du som har en unghingst hemma av riktigt bra kvalitet. Kan du tänka dej att sälja den? Syftet med exporten är att hitta en ny hingst till Holland med en litet udda stam.
100% renavel är en självklarhet. Inspektions rundor under sommaren.
  Kan det vara så att detta är ett genombrott för svensk haflingeravel ? Sista åren har representanter för Svenska Haflingerföreningen varit rätt så aktiva i ett internationellt  perspektiv. Det arbetet kan börja bära frukt. Det är oerhört glädjande och vi ser att anledningen till att vi får frågorna är en följd av detta intresse. 
  Svenska Haflingerföreningen är på rätt väg !!

Det kommer mera i ämnet framöver.

29 Mars 2011

Så var betäckningssäsongen igång. En riktigt glad och nöjd kille !

Det sparkar litet varstans ute i landet, spännande ...

22 Januari 2011

Nämen, hallå. Det var ett tag sedan, och har inget att skylla på. 31/1 bär det av till Holland, 45 hingstar till inspection, treåringar och äldre. Nya oprövade och redan tidigare insatta som ska in för årlig kontrollbesiktning. Vi blir minst 4 svenskar på plats. Ett riktigt bra initiativ av SHF´s ordförande.

27 September 2010

Så var vi hemma från Ebbs. 54.500 EURO (+ev.skatt) och då hamnade världens mest eftersökta stoföl, Andromeda, i Tjeckien. Behöver vi berätta om härstamningen? Aspirina, mamman till fölet är helsyster till liz.352/T Nachtmann, ni vet ... hingsten som står i Skattlösberg i Dalarna ... Samma köpare investerade 110.000 EURO i sammanlagt tre stoföl. På söndagen fick ovan nämnda Andromeda´s helsyster Athena sina oerhört höga, och ... väl fötjänta 83poäng och gick nr. 1 av treåringarna. Och vem gick då tvåa av treåringarna ?? Jodå, en sedan tidigare bekant helsyster till både Nachtmann och Aspirina, nämligen Akropolis (52.000Euro). Nu ska vi veta att;  fam. Berchthold, ägare till alla dessa fantastiska ston har ytterligare en helsyster till Athena och Andromeda hemma i stallet, Armelie, antagligen anser dom att hon är ännu bättre !!! 

 Som sagt, kvalitet kostar... och genvägarna äro få...

Det har dessutom handlats fyra spännande stoföl i Sverige. Hurra för Kerstin och hennes kompisar !!

-

September 2010

Intrycken från Holland börjar komma på plats. Vilka hästar, vilka människor !! Tydligt är att Nachtmann  hjälpt till att sätta Sverige på den internationella haflinger-kartan. Vi väntar avlar-besök både från Belgien och Tyskland.

Augusti 2010

Planering inför Hollands -resa pågår. Klicka på Haflingerresor och sedan Holland 2010.

Juli 2010

Sporrade och inspirerade av framgången vid Världs Haflingerutställningen 2010, har vi börjat se vår egen uppfödning ur ett litet annat perspektiv. För det första: Vi har en hingst som bevisligen hör hemma i världseliten ! Det är litet svårt att förstå att han faktiskt går här hemma, alldelens utanför köksfönstret. För det andra: Det finns inga genvägar till framgång.

23 Juni 2010

 Ett Avalon-sto som åkte hem igår, visade sig idag vid ultraljud vara dräktig, jäklar vad spännande !

 

6 Juni 2010

  JAAAA!!! Vi är så glada, så stolta.  Alla ni som mailat, ringt och "näv-hälsat"  TACK !!  Jodå, nog visste vi att vi hade en riktigt bra hingst.  Men ... att placera sig så långt fram i detta "getingbo" .... det kunde vi bara drömma eller hoppas på. 
Konkuransen är nästintill öronbedövande.